Almanya'da Yeşiller Partisi milletvekili Belit Onay’ın girişimin sonucu olarak Aşağı Saksonya eyalet hükümeti İslam karşıtı suçların takibini ve resmi kayıtlara geçirilmesini geliştirecek.

Geçen hafta eyalet meclisinden geçen yasa tasarısı Aşağı Saksonya Hükümeti'ne federal hükümet ile görüşmek bu konu ile ilgili yasaların değişmesini sağlama görevini verdi. Yasa tasarısına göre özellikle hem NSU cinayetlerinde ortaya çıkan sorunlar hem de son yıllarda gittikçe artan İslam karşıtlığıyla beraber yoğunlaşan cami saldırıları ele alınacak.

Bunun siyasetçiler ve güvenlik birimleri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Onay, "Almanya genelinde çok sayıda saldırının olduğunu görüyoruz. Bu saldırıların polis istatistiklerine yansımaması bizler, yani karar mekanizmaları için de yanıltıcıdır. Toplum içerisinde böylesine nefret suçların işlenmesi ciddi müdahale gerektirmektedir. NSU cinayetleri bunun acı kanıtıdır." dedi.

Irkçılık ve özellikle İslam karşıtlığının Almanya’da giderek yaygınlaştığını söyleyen Belit Onay, 2001 ve 2014 arasında Aşağı Saksonya’da cami ve başka İslami kuruluşlara karşı toplam 141 saldırı ve suç işlendiğine dikkat çekti.

Bu verilerin şimdiye kadar resmi olarak toplanmadığını ve sadece geçen yıl hükümete sunduğu bir soru önergesinden sonra ortaya çıktığını ayrıca vurgulayan Öney, “Bunun eksikliğini NSU terör örgütün cinayetleri ile yaşadık. Yıllarca tanıkların ifadeleri önemsizleştirildi hatta yok sayıldı, cami ve başka İslami kuruluşlara karşı saldırı suçların ayrımcı ve İslam karşıtı nedeni resmi kayıtlara geçirilmedi. Artık eyalet hükümeti ve özellikle Merkel hükümeti bu sorunu çözmek için harekete geçmeli.” ifadelerini kullandı.