Tren Makinistler Sendikası, (GDL) Alman Demiryolları (DB) ile anlaşmaya varamaması sonrası milyonlarca yolcuyu etkileyecek iş bırakma eylemini başlatma kararı aldı. Bugün trenleriyle start verilen greve, önümüzdeki iki gün yolcu trenleri de dahil ediliyor. Eylemin, Cuma günü sabah saat 9'a kadar sürmesi bekleniyor.

Passauer Neue Presse’ye konuşan GDL Başkanı Claus Weselsky, yönetimin ödeme üzerindeki müzakereler, çalışma saatleri ve sendika temsilinde bir sonuca varmak istemediği için Kasım ayından bu yana ilk kez greve gittiklerini belirtti. Fazla mesailerin sınırlama konusunu örnek veren Weselsky, görüşmelerin 16. turunda ana sorunlar üzerinde anlaşmakta başarısız olduklarını ifade etti. DB İnsan Kaynakları Başkanı Ulrich Weber müzakerelerin geçen hafta bozulmadan önce GDL’in geçici sonuçlar için tüm noktalarda anlaşabileceklerini söyledi. Weber, GDL sendikasını, demiryolu ve müşterilere zarar vermekle suçladı.

İş bırakma eylemlerinin uzlaşmayı önleyeceği fikrini reddeden Weselsky ise “DB bizim taviz vermeye hazır olmamızı istiyorlar. Ancak kendileri aynısını yapmaya hazır değiller. Bu şartlar altında biz uzlaşmaya varamayız.” ifadelerini kullandı. DB, yaptığı açıklamada müşterilere verilen rahatsızlığın tek sorumlusunu GDL olduğunu ifade ederken, olanlardan çok üzgün olduklarını belirtti. Demiryolu şirketi uzun mesafeli seferler için alternatif planlar oluşturdu.