Almanya'nın Saksonya eyaletinin Freiberg şehrinde yüzlerce eylemci içinde sığınmacıların bulunduğu otobüslere saldırdı. Bavyera Eyaleti’nden Saksonya Eyaleti’ndeki şehirlere paylaştırılan 700 civarındaki sığınmacıyı götüren 13 otobüs, Alman Kızılhaç ve polis araçlarından oluşan konvoya 400’e yakın eylemci havai fişek ve çeşitli maddelerle saldırdı.

Sığınmacıların güvenliğini sağlamak için 200 polisin görev yaptığı açıklandı. Pazar gecesi eylemciler şehrin tren istasyonu önünde gösteri yaparak sığınmacıların trenden otobüslere aktarılmasını engellemeye çalıştı.

Polis verilerine göre konvoya araçlar hareket etmeye başladığında saldırı düzenlendi. Biber gazı ve cop kullanan polis, araçların hareket etmesini sağladı. Sekiz kişi hakkında suç duyurusu yapılan olayda üç polisin yaralandığı bildirildi.

Öte yandan aynı gece Hessen Eyaleti’nin Lampertheim şehrinde sığınmacıların kaldığı bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında yararlanan olmadığı açıklandı. Yangın sonrası bina oturulamaz hale geldiği için bu binada kalan 49 sığınmacı başka bir yurda yerleştirildi. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre saldırının arkasında yabancı düşmanlığı olduğuna yönelik bir bulguya rastlanamadı.

Yangının sığınmacıların kaldığı binanın en alt katındaki bir şirket bürosuna giren, orada içki içen, çevreye zarar vererek bazı ofis mobilyasını ateşe verenlerin çıkardığı tahmin ediliyor. Ayrıca binanın merdiven bölümünde de kundaklama izlerine rastlandığı bildirilirken, olayla ilgili soruşturmalar sürdüğü açıklandı.