Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan 150 bin nüfuslu Neuss şehrinde 13 Eylül'de yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde bir Türk aday da yarışacak.
.
BİG Partisi’nin Neuss Belediye Başkanı Ahmet Tuzkaya, “İlk seçimde seçilemeyeceğimi biliyorum ancak uzun vadeli düşününce galibiyete bir adım daha yaklaştığımız görülecek. Mevcut büyük partilerden ümidini kesip seçimlere katılmayan veya Alman vatandaşı olmuş ve bunun en büyük faydasının seçme ve seçilme hakkı olduğunu önemseyen vatandaşları bu haklarını kullanmaya teşvik etmek için seçimlere katılmaya karar verdik.” dedi.

“Alacağımız oy oranı belli olmayan potansiyelimizi gösterme açısından da çok önemli.” diyen Tuzkaya, “Diğer partilerin Türklere karşı tutumu değiştirecek, daha fazla Türk aday gösterecekler ve bizlerin de isteklerini yerine getirmek için yarışacaklar. Bir şeyler değiştirmek için kalkıp karınca misali elinden geleni yapmak gerekiyor. Yetersiz olduğumuzun farkındayız ama bir yol açtığımız inancındayız.” açıklamasında bulundu.

BIG Partisi'nin Almanya genelinde seçimlere katılmaya başlaması ile büyük partilerin aday belirleme ve parti politikalarında değişiklik gerçekleştirmeye başladığını iddia eden Tuzkaya, “Biz de BIG Partisi Neuss İl Teşkilatı'nı seçimlerden 3 ay önce kurduk ve meclise arkadaşımız Deniz Davarcı'nın seçilmesini sağladık. Bizi desteklemekle çocuklarımızın geleceği için yatırım yaptığınızın farkına varmanızı istiyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz seçimde Neuss şehrinde 120 bin 397 seçmen oy kullanma hakkına sahipti.