Ucuz marketler zinciri Lidl, 1 Temmuz'dan itibaren kredi kartı ile ödeme imkanını sunmaya başladı. Kredi kartı ile ödeme seçeneğini, Lidl'in ardından Aldi Süd, Aldi Nord, Netto ve Rewe gibi marketler zinciri de uygulamaya koydu. Önceden sadece yurtdışı ve online alışverişinde kullanılan kredi kartı, artık Lidl'ın Almanya genelinde bulunan 3 bin 200 şubesindeki alışverişlerinde kullanılabilecek.

Marketlerin yeni uygulamasında, yapılan işlem için bankalara ödenecek miktar olan takas komisyonunun, Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesiyle yüzde 1,7'den yüzde 0,3'e kadar düşürülmesi etkili oldu. Takas komisyonu oranının düşürülmeden önce vergilerin yüksek olmasından dolayı Lidl, kredi kartı ile ödemeleri kabul etmiyordu. Ancak AB'nin yeni uygulaması, Lidl başta olmak üzere diğer ucuz marketler zincirine kredi kartını daha cazip hale getirdi.

Lidl, 2003'te ilk olarak müşterilerine nakitsiz ödeme imkanı sunarak elektronik kartları (EC) kabul etmeye başlamıştı. Aldi Nord ise geçen aydan itibaren Nord NFC teknolojisini kullanarak, akıllı telefon ile ödeme imkanını sunuyor.