Almanya'da açırdığı verginin cezasını kendini ihbar yoluyla düşürmeye çalışanların sayısı hala yüksek. Eyaletlerin maliye bakanlarından alınan bilgiye göre vergi kaçakçıları kanun bir miktar sertleşmesine rağmen kendini ihbar ediyor. Bu yıl kendini ihbar edenlerin sayısı ilk altı ayda 10 bin 512’yi bulmuş. Vergi Sendikası başkanı Thomas Eigenthaler’e göre bu miktar beklenenin çok üzerinde.

Kaçırdığı vergiden dolayı kendini ihbar edenler geçen yıl 40 bin ihbar ile rekor kırmıştı. Ancak kanuni kolaylığın bir miktar azalmasına ve medyada vergi haberlerinin azalmasına rağmen uzmanların beklediğinin tam tersi gerçekleşti. Bu yılki ihbarlar 2011 ila 2012 yılında yapılan ihbarların toplamından daha fazla. Eigenthaler, bu gelişmenin yurtdışındaki kara para miktarının ne kadar çok olduğunu ve olmaya devam ettiğini gösterdiğini dile getirdi.

Bu yıl en çok ihbar 2 bin 498 başvuru ile Kuzey Ren-Vestfalya’da gerçekleşmiş. Baden-Württemberg’deki ihbarcıların sayısı bin 505’i bulurken, Bavyera’da ‘vergi yüzsüzü’ olarak afişe olmak istemeyen bin 468 kişi kendini ihbar etmiş. 2010 yılından bu yana kendini ihbar edenlerin toplamının 120 bin olduğu söyleniyor.

Kendini ihbar KRV eyaletine vergi bilgilerinin satın alınması karşılığında 1,8 milyar Euro’luk bir gelir getirmiş.