Tren Makinistler Sendikası (GDL), Perşembe günü Alman Demiryolları’nın (DB) yaptığı teklifi ‘saygısızlık’ olarak nitelerken, “çok uzun” zaman sürecek olan iş bırakma eylemi yapabileceklerini duyurdu.

Çarşamba günü GDL Başkanı Claus Weselsky ile Weber bir araya gelmişti. Ancak üst düzey toplantı sonucunda da anlaşma sağlanamamıştı. DB, şirket çalışanlarının maaşlarına, iki aşamalı olarak 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 4,7 zam yapmak istiyor. Bunun üzerine 30 Temmuz’a kadar bir defaya mahsus olarak 1000 Euro daha ödenecek. DB İnsan Kaynakları Başkanı Ulrich Weber yaptığı açıklamada, yaptıkları teklifin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

GDL, çalışma saatlerinin azaltılması, fazla mesailerin kısaltılması, tren çalışanlarının yükünün hafifletilmesi gibi birçok konuda, DB’nin herhangi bir teklif yapmadığından yakındı. DB’nin maaşlara yapmak istediği zamları da düşük bulan sendika, yüzde beş zam ve haftada bir saat daha az çalışılmasını talep ediyor. En son yolcu ve yük trenlerinin makinistleri geçtiğimiz hafta üç günlük iş bırakma eylemini gerçekleştirmişti.