Berlin’de küçük işletmeler bir bir kapanarak yerini zincir işletmelere bırakıyor. Benzer bir durum şu sıra kentin Wannsee (Wann Gölü) kıyısındaki banliyö tren istasyonunda yaşanıyor. Alman Demiryolları Şirketi (Deutsche Bahn, DB), istasyonun yeniden dizayn edilmesini öne sürerek dükkan işleten esnaflara çıkış verdi. İstasyonda, döner büfesi işleten Sönmez ailesi ise dükkanlarına çıkış verildiğini; ancak iş yerlerini terk etmeyerek şirkete karşı hak mücadelesi başlattıklarını bildirdi.

Berlin’de yayınlanan Tagesspiegel Gazetesi’nde yazan habere göre Sönmez ailesi döner dükkanını 12 yıl önce açtı. Sönmez ailesi iptal edilen kira sözleşmesinin uzatılması için müşterileri arasında imza kampanyası başlattı ve toplanan 4000 imza ile Alman Demiryolları İşletmesi’ne karşı dava açtı. Büfeye yıllardır yatırım yaptıklarını belirten Sönmez ailesi, sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

İlk duruşma geçen ay için öngörülmüştü ancak karşı tarafın avukatı mahkemeye Türkçe bilen bir çevirmenin getirilmesine karşı çıkınca Sönmez ailesinin avukatı Michael Depel, hakimi Demiryolları Şirketi’nin etkisi altında bulunduğu gerekçesiyle ilk duruşmaya katılmayı reddetti. Davanın seyri mahkemeden gelecek yanıt ile şekillenecek.