Türkiye’de görev süresi dolan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’un yerine gidecek isim belli oldu. Almanya’nın NATO Daimi Temsilcisi Martin Erdmann Ankara Büyükelçisi olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Martin Erdmann 2010 yılından beri NATO’da görev yapıyordu. 1982'de Alman Dışişleri Bakanlığı’na giren Erdmann, daha sonra Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki devlet bakanlığında özel kalem müdürü olarak çalıştı. 1985-1987 yıllarında Helsinki Büyükelçiliği'nde ikinci katip olan Martin Erdmann, 1990’da Almanya’nın NATO temsilciliğine birinci katip olarak atandı.

1993-1995 tarihlerinde Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini üstlendi. NATO’nun eski Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer’in siyasi işlerden sorumlu özel sekreterliğini de yapan Almanya’nın yeni Ankara büyükelçisi, 2010’dan itibaren Almanya’nın NATO’daki daimi temsilcisi olarak atanmıştı.

Güvenlik politikalarında uzman Martin Erdmann’ın, Ankara’ya atanması, Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerinde güvenlik politikalarına öncelik vereceği yorumlarına sebep oldu.

Ankara’da görev süresi dolan Pohl ise Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda Almanya’nın daimi temsilcisi olarak görev yapacak.