Almanya'nın Hamburg eyaletinde 15 Şubat'ta yapılacak eyalet parlamento seçimlerinde ilk kez yarışacak olan Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD), seçim kampanyasını tanıttı.

Hamburg’un alternatife ihtiyacı olduğunu belirten AfD Hamburg birinci sıra adayı Jörn Kruse ve ikinci sıra adayı Bernd Baumann seçim kampanyasında özellikle eğitim, ekonomi, iç güvenlik, mülteciler, Almanya’ya göç, ulaşım, fakirlik ve sosyal konulara değineceğini belirtti.

Kruse ve Baumann, Hamburg’un geleceğinin eğitime bağlı olduğunu belirterek, “Bu konudaki çalışmaların yanı sıra göç konusunda kalifiye olanlara ve uyum göstereceklere müsaade edilmeli, iç güvenlikte daha ciddi önlemler alınmalı, polis sayısı artırılmalı ve aşırı gruplara serbest alan bırakılmamalı, ekonomik nedenlerden ziyade hakikaten yardıma muhtaç olduğu için başvuranlar mülteci olarak kabul edilmeli.” dedi. Daha önce başörtülü öğretmen uygulamasına karşı olduklarını açıklayan AfD, seçim startını, protesto edildikleri için polis koruması altında verdi.