Almanya’nın NATO kapsamında Suriye rejiminden gelecek tehlikeye karşı Kahramanmaraş’ta bulunan füze savuna sistemlerinin görev süresinden önce geri çekilmesinin söz konusu olmadığı açıklandı. Federal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ingo Gerhartz, yaptığı açıklamada Alman Patriotlarının 2016 Ocak ayına kadar Kahramanmaraş’ta kalacağını belirtti.

Füze savunma sistemlerinin NATO görevi için Türkiye’de olduğunu hatırlatan Gerhartz, “Önümüzdeki Eylül ayında NATO, Patriotlarının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını, Türkiye’ye yönelik tehdidinin geçip geçmediğini değerlendirmek için toplanacak." dedi.

Sözcü," Patriotların Türkiye’de bulunması PKK ve IŞİD’den gelecek tehdit değil Esed rejiminden gelecek tehdit içindir. Ekim ayında da NATO Savunma Bakanları Zirvesi’nde Patriotların görev süresinin 2016 Ocak’tan sonra uzatılıp uzatılmayacağı konusunda nihai karar verilecek. Şuan için Alman Savunma Bakanlığı’nda Patriotların erken çekilmesi gibi bir düşünce yok“ ifadelerini kullandı.
Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’deki son gelişmeler nedeniyle Kahramanmaraş’taki Alman askerlerinin güvenlikleri için gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel’de yaptığı açıklamada Türkiye’de bulunan Alman askerlerinin güvenliğinin son günlerde artırıldığını kaydetti. “Alman askerlerinin güvenliği bizim için çok önemli” diyen Gümbel, askerlerin Türkiye’deki durumun iyi olduğunu söyledi. Gümbel Patriotların çekilmesi ve Alman askerlerin süresinden önce Almanya’ya dönmeleri sorusuna ise, böyle bir durumun şuanda söz konusu olmadığını söyledi. Gümbel ayrıca NATO’nun görev süresi ile alakalı vereceği karara dikkat çekti.