Almanya'da koalisyonu oluşturan partilerin üst düzey yöneticileri, dün akşam mülteci akınına karşı alınacak önlemleri görüştü.

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, saatlerce süren koalisyon komisyonu toplantısında sığınmacılara ilişkin düzenlemelerde değişikliği öngören bir dizi karar alındı.

Sığınmacıların barınma, beslenme ve sağlık giderlerinin karşılanması için 2016 yılı bütçesinde ayrılan 3 milyar Euro'nun iki katına çıkarılması kararlaştırıldı. Federal devletin kasasından çıkacak para, sığınmacıları kabul eden eyalet ve yerel yönetimlere aktarılacak. Paranın nasıl harcanacağına ilişkin ayrıntılar 24 Eylül'de düzenlenecek bir başka toplantıda ele alınacak. Bu toplantıda federal devletin yanı sıra eyaletlerin üst düzey yöneticileri de hazır bulunacak.

Koalisyon ortakları sığınmacı kabulünde de daha sıkı düzenlemelere gidilmesi konusunda uzlaşmaya vardı. Yasal değişiklikle Kosova, Arnavutluk ve Karadağ gibi Balkan ülkelerinin "AB'ye dahil olmayan güvenli ülke" kategorisinde değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Bu kategoride yer alan kişilerin iltica başvurusu reddediliyor ve sınır dışı ediliyorlar.