Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) örgütü üyesi 52 yaşındaki bir Türk vatandaşı Alman ve İsviçreli savcıların işbirliği ile tutuklandı.

İsviçre Savcılığı’nın Freiburg Kanton bölgesinde tutukladığı kişinin sorgulandıktan sonra Alman makamlarına teslim edileceği öğrenildi.

Almanya’daki örgütle bağlantısının olduğu kaydedilen kişinin TKP/ML’nin uluslararası organizasyonda üst düzey görevli olduğu, örgütün mali işlerini yürüttüğü, militanları eğittiği ve görevlendirdiği kaydedildi. Almanya Federal Savcılığı’nın geçen haftalarda tutuklattığı Türkiye kökenli 7 kişinin üyesi olduğu TKP/ML örgütüyle ilgili yaptığı “2007 yılından bu yana PKK örgütü ile birlikte artan bir oranda silahlı eylemlere girişmiştir.” şeklindeki açıklaması da dikkat çekmişti.

Savcılık ilgili şahısların tutuklanma gerekçeleri ile ilgili olarak ayrıca “Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) Türk Devletini silahlı çatışma ile ortadan kaldırmayı ve komünist bir rejimle kendi kontrolü altına almayı hedeflemektedir. Bu Grup Türkiye’de çok sayıda silahlı eylem, patlayıcı maddelerle eylemler ve yakma eylemleri gerçekleştirmiş ve bunlarla birçok insanı öldürmüş ve yaralamıştır.” tespitinde bulunmuştu.