Yozgat’ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’in girişimleri doğrultusunda Almanya’nın Hannover şehrinde Ülkü Ocakları ve gurbetçilerin desteği ile engelli aracı ve medikal malzemelerin oluşturduğu bir TIR dolusu yardım ilçede yaşayan engellilere verilmek üzere yola çıktı.

Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada Almanya’nın Hannover şehrinde yaşayan gurbetçi vatandaşlar ve Ülkü Ocakları Başkanlığının ortak yürüttükleri çalışmaları doğrultusunda ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik bir TIR dolusu engelli aracı ve medikal malzeme yardımı yapılacağını söyledi.

Başkan Açıkel, ”Hannover Ülkü Ocakları Başkanlığı ve gurbetçi vatandaşlarımızla daha önceki yaptığımız görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Sağolsun her zaman ülkelerini ve memleketlerini düşünen gurbetçilerimiz ve Ülkü Ocakları yine örnek bir çalışmaya imza atarak ilçemizdeki engelli vatandaşlarımıza verilmek üzere engelli araç ve medikal malzeme yardımında bulundu. TIR dolusu bu malzemeler bugün itibariyle yola çıktı. Bu vesile ile ben başta Sayın Dursun Karabel’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Açıkel, belediye tarafından teslim alınacak olan malzemelerin Sarıkaya’daki ihtiyacı olan engelli vatandaşlara verileceğini ifade etti.