Almanya'nın başkenti Berlin’de tarihi Brandenburg kapısı önünde 3 bin 800 çocuk Suriyeli mülteciler için barış yürüyüşü gerçekleştirdi. ForumZFD, Protestan Okul Vakfı gibi kuruluşlar tarafından organize edilen geleneksel “Berlin barış yürüyüşünün” bu yılki sloganı “Şimdi barış ve eşitlilik zamanı - Lübnan ve Almanya’daki mültecilerle dayanışma” oldu. 1,6 kilometrelik yolda yürüyüş yapan her bir çocuk için sponsorlar belirli meblağ bağışta bulundu. Toplanan bağışlarla forumZFD’nin Lübnan’da yaptığı çalışmalar desteklenecek.

ForumZFD topladığı paralarla Suriyeli mültecileri kabul etmeleri için Lübnan’daki kuruluşları destekliyor ve Lübnanlılar ile Suriyeliler arasındaki diyaloğun güçlenmesini sağlıyor. Barış kuruluşunun Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Knabe ise Lübnan’daki duruma ilişkin, “Lübnan’da yaşayan her üçüncü kişi mülteci. Buna rağmen Lübnan halkının misafirperverliği çok etkileyici. Almanya’nın Suriyeli mültecileri kabulü ise buna karşı çok zayıf kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Barış yürüyüşüne Berlin ve Brandenburg eyaletlerinde bulunan 40 okuldan 3 bin 800 çocuk katıldı. Barış yürüyüşünden önce bu çocuklar okullarında bir hafta boyunca “Hoş geldin? Lübnan ve Almanya’da Suriyeli mülteciler” başlıklı konuyu işlemiş, iltica ve barış çalışmaları konularını görmüşlerdi. Geçtiğimiz Salı günü ise 500 kadar öğrenci Yahudi, Müslüman ve Hıristiyanların ortak projesi olan “House of One” toplantısında da bir araya gelerek barış yürüyüşü gerçekleştirmişlerdi.

Geçtiğimiz son 10 yılda 18 binden fazla çocuk Berlin barış yürüyüşüne katılmış ve 150 bin Euro’dan fazla bağış toplamıştı. Almanya’nın en büyük barış yürüyüşü olan "Berlin barış yürüyüşüne" ülke genelinde 12 binden fazla insan katılıyor.