Hamburg Polis Akademisi Personel Müdürü Björn Wichmann, başörtülü gençlerin de emniyet teşkilatında görev alabileceklerini söyledi.

Başörtülü gençlerin komiser ve amir yetiştiren yükseköğrenim programlarına başvurabileceklerini, eğitim sonunda da kriminal dairede görev alabileceklerin belirten Wichmann, başörtülü gençlerin sadece üniforma mecburiyeti olan devriye ve toplumsal olaylara müdahale polisi olamayacağını hatırlattı.

Türk gençlerin Hamburg Polis Teşkilatı’nda daha fazla istihdam edilmelerini teşvik etmek için düzenlenen seminerde, polis memurluğu, komiser ve amirlik pozisyonları için aranan şartlarla ilgili Başkomiser Derya Yıldırım-Kış bir sunum yaptı.

Etkinliğe Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, Konsolos Berati Alver, Hamburg Polis Akademisi Müdürü Thomas Model, Polis Akademisi Personel Müdürü Björn Wichmann ve bağımsız milletvekili Nebahat Güçlü katıldı.

Başkonsolos Ak, etkinliği eyalet yönetimi ile yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlediklerini dile getirdi. Polis Akademisi Müdürü Model, gençlere emniyet teşkilatında istihdam garantisi olduğunu anlattı ve bu meslekte daha çok göçmen görmek istediklerini söyledi.

POLİS OLMAK İÇİN ALMAN VATANDAŞLIĞI ŞART DEĞİL

Başvuru şartlarını anlatan Başkomiser Derya Yıldırım-Kış, Alman vatandaşlığı şartının olmadığına dikkat çekti. 16-34 yaş arasında, en az ortaokul mezunu, 160 santimetre boyunda, bronz yüzme rozeti olan sağlıklı vatandaşlar başvuru yapma hakkına sahip. Hamburg Polis teşkilatı göçmenlere 90’ lı yıllardan sonra kapılarını açtı.

DERYA YILDIRIM-KIŞ 14 YILDIR POLİS TEŞKİLATINDA

Erzincan kökenli Başkomiser Derya Yıldırım-Kış 2001 yılında Polis Akademisine başladı. 2,5 yıl süren başarılı bir eğitimin ardından Çevik Kuvvet‘te göreve başlayan 35 yaşındaki başarılı Başkomiser Derya Yıldırım-Kış halen Polis Akademisi'nde tanıtım görevlisi olarak vazife yapıyor. "Bu meslekte daha çok göçmen görmek istiyoruz." diyen Başkomiser Yıldırım-Kış, gençleri Emniyet Teşkilatına girme konusunda teşvik ediyor.