Almanya'nın Neuss kentinde uzun yıllardır otomobil yan sanayi olarak üretim yapan ve çok sayıda Türk işçinin çalıştığı Whitesell firması iflas ettiğini duyurdu.

Geçen yıl başka bir şirkete satılan işletme, maaşların ödeneceği gün işletmenin iflas ettiğini mahkemeye bildirdi. İşletmede, aralarında çok sayıda Türk işçinin de bulunduğu 300 kişi çalışıyor. Son yıllarda üst üste gelen satışlar sonucu bir ara ümitlenen işçiler, şirketin, işletmenin üç ayrı bölümünü ayrı ayrı iflas etmiş olarak gösterdiğini son anda öğrendi. İşçi temsilciliği ise bu gelişmelerden haberdar edilmedi. İflas danışmanı Biner Bähr, işletmenin durumunu araştırdıktan sonra 1 Nisan tarihine kadar iflas dilekçesinin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Whitesell Neuss İşletmesi İşçi Temsilcisi Karlheinz Salzburg, son toplantı sonunda yaptığı açıklamada, “Firma yöneticileri kasıtlı olarak müşteri kaybetti. Çok sayıda otomobil firması tek taraflı yapmış olduğumuz zamlar sonunda bizden ürün almadı. Şayet müşterileri geri kazanabilirsek bir ümidimiz var, aksi takdirde 300 kişinin iş geleceği tehlikede.” diye konuştu.