Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya'nın bir an önce göç yasası hazırlaması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Göç ülkesi olduğunu kabul eden bir ülkenin göç yasasının da olması gerekiyor. Kalifiye eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor ve ülkenin göçü belli kurala bağlamasının zamanı geldi." diye konuştu.

Göç yasasının sadece yurt dışından gelecekleri değil, ülke içindekileri de kapsaması gerektiğini belirten Özdemir, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkede doğan çocuklar ülkeye yabancılaştırılmamalı. Alman vatandaşlığı için ailesinin belli bir süre ülkede yaşama zorunluluğu gibi bürokratik engellere insanlar yabancılaştırılmamalı. Ülkede doğan herkes doğrudan Alman vatandaşı olmalı. Hedefimiz yabancılaştırmak değil, hızlı şekilde vatandaş haline getirmek olmalı."

Göç yasası teklifinin ilk Yeşiller'den geldiğini hatırlatan Özdemir, kiliselerden, CDU'lu iş çevrelerinden kalifiye göçe ihtiyacın olduğu yönünde açıklamaların gelmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi ise, partisinin yeni bir göç yasasına olumlu baktığını, bu konuda kendilerinin de çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

CEM ÖZDEMİR: EŞLER ALMANYA’DA ALMANCA ÖĞRENEBİLİR

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı, mahkeme kararlarının Yeşiller’in savunduğu 'Eşler Almanya'da Almanca öğrenebilir' tezini onayladığını söyledi. Özdemir, "Öyle anlaşılıyor ki Federal Hükümet bu konuda sanırım bıçak kemiğe dayanana kadar adım atmayacak." dedi. Yasanın biran önce iptal edilmesini isteyen politikacı, Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz’u da inisiyatif almaya çağırdı.