Almanya'da daha fazla maaş için yapılan memur grevlerine bu hafta ikinci turla devam edildi. Bavyera eyaletinde kindergarten ve okullardan sonra kliniklerin de greve dahil olduğu bildirildi.

Ver.di, sendikasının Bavyera'da klinikleri, otoyol çalışanlarını, memurları, mahkeme ve yüksek okul çalışanlarını greve davet ettiği belirtildi. Münih'te yapılan uyarı yürüyüşüne 3 bin 500 kişinin katıldığı ifade edildi.

Hamburg’da başta öğretmen ve pedagoglar olmak üzere kamu çalışanlarının yaptığı uyarı grevi çalıştıkları işyerlerinin yanı sıra şehir merkezinde trafiği de vurdu. 12 bin kişi fazla ücret için belediye binasının önünde toplanarak eyalet Başbakanı Olaf Scholz’a yönelik olarak, ‘Olaf parayı ver yoksa Noel’e kadar grevdeyiz’ şeklinde çağrı yaptı. Mecklenburg Vorpommern’den ise bin 400 öğretmen grev için Hamburg’a geldi.

Sendikanın verdiği bilgiye göre greve Schleswig Holstein’de üniversite hastanesi, yüksek okul ve bakanlık çalışanları ile öğretmenler ve poliste greve katıldı. Çalışanlar yüzde 5,5 zam talep ediyor.