Almanya’nın Hamburg kentinde eğitime daha fazla bütçe ayrılmasını isteyen öğretmenler sokağa döküldü.

Yaklaşık 3 yıl önce uygulamaya sokulan ve 'İnklusion' adı verilen ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin de normal okullara kabul edilmesini öngören karma eğitim sistemi için yeterli desteğin sağlanmadığını dile getiren eğitimciler "Karma eğitime evet ama tasarruf tedbirlerine hayır." dediler.

GEW sendikasının da destek verdiği protesto gösterisi şehrin Dammtor tren istasyonu civarında başladı istasyon meydanında toplanan gurup kısa bir basın açıklamasının ardından Dammtor caddesi üzerinden belediye binasının önüne kadar yürüdü. Burada GEW sendikası, veli dernekleri temsilcisi ve öğretmen temsilcisi tarafından birer basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada İnklusion eğitim sisteminde tasarruf önlemlerinin yerinin olmadığının altı çizilerek 3 yıl önce hayata geçirilen bu eğitim sisteminin kendi kaderine terk edildiği ifade edilerek gerekli önlemlerin alınması ve uygulama için yeterli bütçenin ayrılması talebinde bulundular. Eğitimciler karma eğitim sisteminin tüm çocuklar için bir şans olduğunun belirterek acilen desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiler ve okulların sınıf yapılarının bu okul sistemine göre değişmesi, daha fazla özel eğitim öğretmenleri ve eğitmenlerin okullarda istihdam edilmesi talebinde bulundular. Gösteriye başta eğitimciler olmak üzere veliler ve sendika temsilcilerinden oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.