Almanya'da, İslam ve yabancı karşıtı hareket Pegida’nın uzantısı olarak Leipzig’de düzenlenen Legida protestosuna ilgi olmadı. Daha önceki haftalarda yapılan protestolara 20 binin üzerinde insan toplayan Legida’ya bu hafta 1665 kişinin destek vermesi dikkat çekti. 2 bin polisin görev yaptığı Legida protestosunda 5 bin kişide Legida’ya karşı toplandı. Polis sözcüsü yaptığı açıklamada, Legida taraftarlarının sayıca az olmasına rağmen agresif olduklarını belirtti.

Dresden’de 2014 Ekim’inde başlayan Pegida gösterileri, hareketin kurucusu Lutz Bachmann’ın ve sözcüsü Katrin Oertel’in istifa etmesiyle dağılma sürecine girdi. Oertel, kendi hareketini kuracağını açıklayarak ilk protestoyu Şubat ayında yapmayı planladığını kaydetti. Öte yandan İslam karşıtı hareket Pegida’nın sözcüsü Oertel’in Saksonya İçişleri Bakanlığı ile yakın iletişim halinde olduğu iddia edildi. Spiegel, Saksonya İçişleri Bakanı Markus Ulbig’in, Oertel ile Dresden dışında bir yerde buluştuğunu iddia etti.

Saksonya İçişleri Bakanlığı yetkilerinin Oertel ile birçok defa telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Bakan Ulbig’in Pegida yöneticileriyle sadece protestoların güvenliğini konuşmadıkları Ulbig’in, diyaloğa açık olduğunu aktardığı kaydedildi. Bakan Ulbig ile Pegida’nın buluşmadan bir gün sonra Pegida’nın organizasyon heyetinden Oertel ve Exner gibi beş ismin istifa ettiğini açıklaması dikkat çekti.