Almanya’da üçüncü ölümcül Corona virüslerinden Mers (Orta Doğu Solunum Sendromu) vakası Osnabrück’te 65 yaşındaki bir hastada tespit edildi. Şahıs, Birleşik Arap Emirlikleri'nde tatil yaptıktan sonra Osnabrück Marienhospital hastanesi karantina altına alındı. Yetkililer, hastanın beraber yolculuk yaptığı kişileri araştırıyor. Aşağı Saksonya Eyaleti Sağlık Bakanlığı hastada virüsün belirtilerinin oluşup oluşmadığının araştırıldığını, Osnabrück Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Peter Tenhaken ise hastaya virüsün büyük ihtimalle develerden geçtiğini açıkladı.

Osnabrück Marienhospital hastanesi doktorlarından Martin Beiderlinden ise hastanın şuan durumunun iyi olmadığını, akciğer destek ünitesine bağlı olduğunu ve şuurunun zaman zaman gelip gittiğini söyledi.

Corona virüslerinden Mers ilk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da tespit edildi. Bu virüse bulaşan insanların çoğunda ağır akut solunum sistemi rahatsızlıkları gelişmekte ateş, öksürük ve nefes darlığı gözlemlenmekte. Asıl olarak develerden insana geçtiği tespit edilen Mers virüsünün insandan insana geçmesi pek nadir tespit edilebilmiştir.