MHP Antalya milletvekili adayı Tarkan Akıllı, 13 yıl öncesine göre Türkiye'nin tarım kendi kendine yeten bir ülke olmasına karşı bugün saman ithal eden konumda olduğunu söyledi.

Tarkan Akıllı, 7 Haziran seçim çalışması kapsamında Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin'i makamında ziyaret etti. MHP olarak çiftçinin sorunlarına duyarlı bir parti olduklarını belirten Akıllı, iktidara geldiklerinde Türk çiftinin yeniden altın dönemi yaşayacağını ileri sürdü.

8 Haziran'da Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını belirten Akıllı, MHP iktidarında Türk çiftçisinin ekonomik yönden gelişeceğini ve dünyayla rekabet edebilir duruma geleceğini kaydetti. Akıllı, Türk tarımının halihazırda AKP iktidarı döneminde geldiği nokta hakkında şu bilgileri verdi: "2002’ye kadar Türkiye dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri olarak kabul ediliyordu. Şimdi ise amiyane tabirle söylüyorum, hayvanlara verecek otu bile yurt dışından ithal ediyoruz. Bizim böyle bir durumu kabul etmemiz mümkün değil."

Siyasi iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle üretim alanlarını terk ettiğini iddia eden Akıllı, mazot, gübre, ilaç ve tohum gibi girdi maliyetleri çok yükseldiğinden üretim alanlarında ekim yapılamadığı söyledi.

Girdi maliyetlerinin yüksekliğinde ekim yapılmaması nedeniyle halkın pazarlarda sebzeye meyveye daha yüksek para ödediğinin altını çizen Akıllı, "MHP iktidarında üreticinin maliyetleri düşecek ve pazarlardaki tezgahlarda ithal ürünler yerine yerli ürünleri yer alacak. Tarımda verimsiz aile işletmeciliğinden, modern esaslara göre faaliyet gösteren işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak ve çiftçilerimizin toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları temin edilecektir." ifadesini kullandı.

MZO Başkanı Rasim Metin'de yaptığı açıklamada, Akıllı’nın milletvekili adaylığına sevindiklerini dile getirerek, "En azından Manavgat’tan TBMM’de bir milletvekilimiz daha fazla olacak. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları gündeme getirme fırsatı olacak." dedi.