Berlin’e annesiz babasız gelen mülteci çocuk ve gençler için koruyucu aile aranıyor. Berlin Gençlik Senatörlüğü bu yıl içinde şimdiye dek kente binden fazla velisiz çocuk ve genç geldiğini, küçük mültecilerin çoğunlukla erkek ve 16-17 yaşlarında olduğunu bildirdi.

Genç mülteciler Suriye, Afganistan, Balkan ülkeleri, eski Sovyet Cumhuriyetleri ile Afrika’dan geliyor. Şu anda bini aşan genç mülteci sayısının yıl sonuna kadar üç bine yükselmesi bekliyor. Berlin’e sadece haziran ayında 165, Temmuz ayında ise 326 yaşı küçük mülteci ulaştı. Velisiz gelen çocuk mültecilerin ya anne babalarını göç süresinde kaybettiği ya da anne babanın yolda öldüğü bildirildi.

Berlin’e yalnız gelen çocuk mülteciler için ilk başvuru yeri Steglitz-Zehlendorf İlçesi’nde bulunuyor. Resmi yetkililer çocuk veya gencin anne babasının veya çocuktan sorumlu bir velinin olup olmadığını araştırıyor. Almanya’ya yalnız gelen çocuklara kendilerine yardımcı olacak bir veli tayin edilmesi yasal bir hak ancak resmi yetkililer bu boşluğu doldurmakta zorlanıyorlar.

Bu bakımdan Steglitz-Zehlendorf İlçesi Gençlik Dairesi basın aracılığıyla kamuoyuna seslenerek çocuk mültecilere bakıcı aile arandığını duyurdu. Bu açıklama ilgili gençlik dairesi tarafından Berlin’deki tüm gençlik daireleri adına yapıldı.