Almanya’nın Suhl kentindeki mülteci yurdunda bir Afgan’ın Kur’an-ı Kerim sayfalarını yırtması sonucu çıkan çatışmada 4'ü polis,15 kişi yaralandı.

Deutsche Welle Türkçe servisinin verdiği habere göre, polis sözcüsü bir Afgan’ın Kur’an-ı Kerim sayfalarını yırttığını ve bunun üzerine 20 sığınmacının buna tepki göstererek ona müdahale ettiğini söyledi. Olayın daha sonra 100 sığınmacının katıldığı bir çatışmaya dönüştüğü ifade edildi. Afgan’ın polis tarafından güvenliği için gözlem altına alındığı belirtildi. Çatışmaya 125 polis müdahale etti.

POLİS SENDİKASINDAN TEPKİ

İki polis memurunun aldığı yaralar nedeniyle görev yapamayacak durumda olduğunu kaydeden polis sözcüsü, olayda 7 polis aracının da hasar gördüğünü söyledi.

Polis sendikası (GpD) olay sonrası acil bir kriz toplantısı çağrısında bulundu. Sendika Başkanı Jörg Radek, “Suhl’daki arbede, politika dünyasını harekete geçirmeli. Herhangi bir özel yaşama müsaade etmeyen aşırı kalabalık konaklama yerleri; en küçük bir olayda hızla şiddete dönüşebilen çatışmalara yol açtı.” ifadelerini kullandı.