Almanya'nın Köln kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı UETD'nin etkinliğine 400 metre mesafede gösteri yapan ve megafonlarla ırkçı söylemlerde bulunan aşırı sağcı PRO NRW adlı partiye üye grupla yoldan geçenler arasında gerginlik yaşandı.

UETD'n etkinlik düzenleyeceği Lanxess Arena'ya 400 metre uzaklıkta bulunan Köln Messe Deutz Tren İstasyonu önünde toplanan aşırı sağcı PRO NRW partisine üye yaklaşık 20 kişilik grup, bir minibüse kurdukları ses sistemi aracılığıyla çeşitli marşlar çalarak ırkçı sloganlar attı.

"İSLAM ALMANYA'YA AİT DEĞİL"

Grup adına konuşan sözcü, "İslam Almanya'ya ait değil", "Almanya'nın Türkler'e ve göçmenlere ihtiyacı yok" gibi ırkçı ifadeler kullandı.

KAVGA BÜYÜDÜ

Bu sırada ırkçı eylemcilere, Türklerin ve Almanların da arasında bulunduğu bir grup tepki gösterdi. Sözlü tartışmanın ardından iki grup arasında çıkan kavganın büyümesi, polisin müdahalesiyle engellendi. Olaya karışan bazı kişiler gözaltına alındı.

TÜRK BAYRAĞI AÇAN TÜRK KADINI

Irkçı grubun yanına gelerek Türk bayrağı açan bir Türk kadın ise aşırı sağcı gruba tepki gösterdi.

"NAZİLER DEFOL"

Öte yandan, çevrede bulunan Almanlar da ırkçı gruba tepki göstererek, "Naziler dışarı", "Naziler defolun buradan" şeklinde slogan attı. Caddede toplanan, ellerinde Türk bayrakları bulunan ve sloganlar atan Türk gençleri ise bir süre sonra UETD'nin etkinliğinin yapılacağı salona geçti.

Irkçı grup yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından, ırkçı ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen diğer bir grup olan PRO Köln partisinin gösteri yapacağı Köln Ana İstasyonu'na gitti.