Almanya'da İslam karşıtı Dügida taraftarlarının Düsseldorf’ta bir Türk avukatı ölümle tehdit etmelerinden sonra Dortmund’daki Neonaziler de kentteki gazetecileri hedef göstermeye başladı. Kendileri gibi düşünmeyen herkese düşmanlık yapan Neonaziler, Twitter ve Facebook üzerinden gazetecilere isimlerine düzenlenmiş taziye ilanları yolladı. Edinilen bilgiye göre Neonaziler, bu kentte haftalardır kendilerine karşı olan gazetecilere ve başta SPD’liler olmak üzere Yeşiller, Sol Parti ve Korsanlar Partisi mensuplarına sosyal medya üzerinden ‘Av başladı’ diyerek ölüm tehditleri yolluyor.

Tehditlerin altında 2012 yılında Kuzey Ren- Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in yasaklattığı ‘Milli Direnç Dortmund’ adlı Neonazi gurubu imzasının yer aldığı görüldü. Anonim kişilerden ölüm tehdidi alan gazetecilerden Sebastian Weiermann tehdidi ilk kez Dortmund Ana Tren İstasyonu meydanında Pegida gösterisi yapıldığı zaman gördüğünü kaydederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dortmund Korsanlar Partisi’nden Probert Rutkowski ise haftalardır Neonaziler tarafından telefonla taciz edildiğini duyurdu.

Dortmund polisi, kentteki Neonazilerin daha da marjinalleştiğini, bu sebeple de korku ve sindirme havası oluşturma gayreti içinde olduklarını söyledi.