Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Federal Hükümet olarak Ukrayna’nın doğusundaki dramı hafifletmek için insani yardım kuruluşlarına 10 milyon Euro maddi destekte bulunacağız.” dedi.

Ukrayna’da faaliyet gösterecek olan insani yardım kuruluşları temsilcilerini Dışişleri Bakanlığı’nda ağırlayan Steinmeier, “Yardım kuruluşlarında kimin hangi görevleri ele alacağını düzenlediğimiz toplantıda görüşeceğiz. Bazı çalışanlar şu an bölgede ve hangi tür ihtiyaçların olduğunu tespit ediyorlar.” dedi.

Son günlerde Debaltseve şehrinde devam eden çatışmalara da değinen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Frank-Walter Steinmeier, “Ukrayna’nın yüzde 80’inde ateşkes anlaşması uygulanıyor. Ülkenin doğusundaki durumun tırmanmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Bakan Steinmeier Afrika ziyaretlerine başladı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin ardından Ruanda ve Kenya’da temaslarda bulunacak olan Steinmeier’e kalabalık bir işadamları heyeti eşlik ediyor.

Kongo’nun başkenti Kinşasa’da Devlet Başkanı Joseph Kabila ile bir araya gelen Steinmeier, ikili ilişkilerin geliştirilmesi çağrısında bulundu. Steinmeier daha sonra ise Kongo’nun doğusunda görevli BM Barış Misyonu'na komuta eden Alman diplomat Martin Kobler ile bir araya geldi. Kongo’da yaklaşık 20 bin askerle BM’nin en kalabalık barış gücü görev yapıyor.