Almanya'nın kuzeyinde bulunan Kiel kentinde, son haftalarda art arda çıkan yangınlara yenileri eklendi. Yangınların bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin ettiği, polisin ise başka iş yapamaz duruma geldiği bildirildi.

Seri yangınlar bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Şimdiye kadar çok sayıda ipucunu değerlendiren polis, henüz yangını çıkaran kişi ya da kişilere ulaşamadı. Yangın daha çok Kiel’de özellikle göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Gaarden, Wellingdorf ve Neumühlen-Dietrichsdorf semtlerinde akşam ve gece saatlerinde bodrum katlarında çıkıyor. Bölgede yaşayanlar seri yangınlara karşı bir inisiyatif kurmak için harekete geçerken, polis vatandaşlara uyanık olma çağrısında bulundu.

POLİS, DİĞER İŞLERİ YAPAMAZ HALE GELDİ

Yangınları önlemek amacıyla yoğun çaba sarf eden polisin diğer işlerini yapamaz hale geldiği belirtiliyor. Polis sendikası GdP’nin NDR’de yer alan açıklamada, kentte görev yapan yaklaşık 900 polisin iş yoğunluğundan dolayı büyük bir yükü olduğu belirtilerek, "Gece devriye gezen polis sayısı artırıldığı için gündüz polis sayısı azalıyor. Dolayısı ile kaza ya da bir hırsızlık olayını kayıt altına almamız için yeterli personelimiz olmuyor." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Polis sendikası, uzun süredir kentte personel sayısının artırılması çağrısında bulunuyor. Yangınlarda daha çok maddi hasar meydana gelirken, daha önceki yangınlarda itfaiye 21 kişiyi kurtarmıştı.