Almanya’da geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan ve zaman zaman 40 dereceyi geçen sıcaklar sonrası gelen fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına özellikle Kuzey Ren Vestfalya (KRV), Schleswig Holstein ve Mecklenburg Vorpommern eyaletlerinde etkili oldu. Pazar günü etkili olan fırtınalarda, sadece KRV Eyaleti’nde, 24 saat içinde 65 bin 255 yıldırım düştü, 2 kişi ağır yaralandı. Schleswig Holstein’de aşırı rüzgâr nedeniyle kamp yapanların karavanları devrildi, çadırlar uçtu. 50 kişinin evsiz kalması üzerine bölgede bulunan kapalı tenis kortu itfaiyenin verdiği yatak ve battaniyelerle geçici barınak olarak tahsis edildi.

Schleswig Holstein ve Mecklenburg Vorpommern’da etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda binanın bodrumu su altında kaldı. Eyalette fırtına ve yoğun şimşek çakması sonucu sinyalizasyon sisteminin bozulması üzerine özellikle Kuzey-Doğu Kanalı’nda gemi seferleri aksadı. Limana girip çıkan gemiler radyo kanalı üzerinden yönlendirilmeye çalışılıyor. Bölgede ağaçların devrilmesi nedeniyle araç ve tren seferleri de olumsuz yönde etkilendi.

Yıldırım düşmesi sonucu tren seferlerinde de aksamalar yaşandı. Ruhr bölgesinde Pazartesi günü de süren tren seferlerindeki aksamalara, Pazar günü Essen merkez tren istasyonuna düşen yıldırımın yol açtığı öğrenildi. Essen ile Duisburg kentleri arasında tren seferlerinin düzenli işlemediği, Deutsche Bahn’ın başka bir güzergah kullanmak zorunda kaldığı bildirildi. Uzun sefer trenleri ve şehirlerarası trenler Gelsenkirschen kenti üzerinden seferlerini gerçekleştirdi. Hannover ile Berlin arasında yolculuk edeceklerin ise bir saate varan gecikmelere hazır olmaları gerektiği bildirilirken, güzergah değiştirmelerin Salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Öte yandan aşırı sıcakların başta otobanlar olmak üzere yollara önemli zarar verdiği kaydedildi. Normalde kış şartlarına karşı hizmet veren otoban ve yol bakım ekipler sıcaklarla zarar görmeye başlayan yollarda çalışmaya başladı. Ekipler bir çok otoyolda sıcaklık kontrolleri yaptı, kireçtaşı ve diğer bakım hizmetlerini yerine getirdi.