Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen Bilim Fuarı, dünyanın farklı ülkelerindeki üniversiteleri biraraya getirdi. "Oxford Vision" tarafından organize edilen Bilim Fuarı’na ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra; ABD, Çin, Türkiye, Polonya, Malezya, Azerbaycan ve Güney Kore’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden 30’a yakın üniversite, öğrencilerle buluştu.

Almatı’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen fuarda katılımcı üniversiteler kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Fuara Polonya’dan katılan Vistula Üniversitesi yetkilileri yaptıkları sunumlarda, yabancı öğrencilere büyük imkanlar sunduklarını dile getirdi. 17 ülkeden 240 yabancı öğrencisi bulunan Azerbaycan Kafkas Üniversitesi'nin standı da büyük ilgi gördü.
Fuara Türkiye’den; Mevlana, Gediz, Zirve ve Antalya Uluslararası Üniversiteleri katıldı. Söz konusu üniversitelerin temsilcileri, fuardan çok memnun kaldıklarını ifade etti.
Fuarda üniversitelerin yanı sıra dil kursları da kendilerini tanıtma imkanı buldu. Bir günlük fuarı yaklaşık 5 bin öğrenci ziyaret etti.