Yunanistan'da aşırı sağ partisi Altın Şafak (Hrisi Avgi) lideri Nikos Mihaloliakos ve milletvekili Yannis Lagos serbest bırakıldı.

Neo-Nazi Altın Şafak lideri Mihaloliakos, 18 ay önce suç örgütü kurmak ve yönetmek nedeniyle tutuklanmıştı. Ancak yasal ön tutukluluk süresini tamamladıkları gerekçesiyle Mihaloliakos, şartlı olarak serbest bırakıldı. Mihaloliakos'a ev hapsi ve ülke dışına çıkma yasağı şartları konulurken, milletvekilli olması nedeniyle meclis oturumlarına katılma hakkı verildi. Yannis Lagos'un ise ülke dışına çıkma yasağı hariç ayda iki defa polis karakoluna görünmesi şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Başkent Atina'da 2013'te bir Altın Şafak üyesi, şarkıcı Pavlos Fissas'ı öldürdükten sonra Altın Şafak’ın suç örgütü kapsamına alınması için Kamu Düzeni Bakanlığı tarafından çalışma başlatılmıştı. Bu bağlamda Mihaloliakos dahil 9 milletvekili ise cezaevine konulmuştu.

Bugün cezaevinden çıkan Lagos ile Mihaloliakos herhangi bir açıklamada bulunmadı. Cezaevinden çıkarken Altın Şafak lideri Mihaloliakos'a kızı Urania'nın eşlik ettiği görüldü.