İnternet alışveriş devi Amazon, sitesinde ürünlerine sahte yorum yazan bin kişiye dava açtı. Şirket yaptığı açıklamada, sahte yorum yazanlar 5 dolar karşılığında ürünü güzel gösterip, tam puan veriyor.

Dava açılan kişilerin hepsinin Fiverr.com isimli siteden bulunduğu belirtildi. Fiver sitesi üyeleri, isteyenlere logo tasarımından, CV düzeltmeye kadar pek çok konuda hizmet satıyor ve en düşük ücret olarak 5 dolar alıyor. Kimi Fiverr kullanıcıları, ellerinde pek çok hesap olduğunu ve 7/24 yardımda bulunabileceklerini belirtiyor.

Amazon yaptığı bir araştırma sonrası Fiverr üzerinden bin kadar kişinin sahte yorum yazmak için şirketlerle anlaştığını saptadı.

Alışveriş sitesine sahte yorum yazanların bazılarının, "Ürününüzü en iyi siz tanırsınız; o yüzden bana kısaca yorumu gönderin ben yapıştırayım" dediği görülüyor.

Amazon'un sözcüsü Julie Law, açılan davaların hiçbirinin Fiverr sitesine olmadığını, yalan yorum yazan şahıslara yönelik olduğunu vurguladı.

Şirket ilk olarak Nisan ayında California'da yaşayan bir kişiye bu konuda dava açmıştı. Söz konusu kişi buyamazonreviews.com dahil çeşitli siteler üzerinden sahte yorum satıyordu.