Almanya’nın Filderstadt şehrinde 21 yaşındaki Türk kızı Filderklinik Hastanesi’nde ameliyat sırasında komaya girmesinin ardından dört gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Ameliyatta hata yaptığı iddia edilen iki doktor ise zorunlu izne gönderildi. Stuttgart Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Geçen hafta Salı günü şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle Filderklinik Hastanesi’ne giden genç kıza laparoskopi yöntemiyle yapılan ameliyat sırasında kanama meydana geldi. Kansız ameliyat olarak da bilinen bu yöntemde, hasta genel anestezi altında iken bir santimetrelik kesikten özel cihazlar ve ameliyat gereçleri müdahale yapılacak bölgeye sokuluyor.

İddialara göre genç kızın ameliyatında özel cerrahi aletlerin içinden geçeceği trokar adı verilen boruları yerleştirmekte zorlanan doktorlar, ucunda bıçak olan trokar kullanmayı tercih etti. Bu sırada genç kızın karnındaki bir damar yanlışlıkla kesildi ve genç kız aşırı derecede kan kaybetmeye başladı. Sonraki müdahalelerde genç kıza 10 litre kan verildi ve hasta komaya girdi. Hasta henüz komadayken Filderklinik Hastanesi Genel Müdürü Dr. Bernd Vöggenreiter yaptığı basın toplantısında rutin bir işlem olmasına rağmen beklenmedik olaylar yaşandığını ifade etmiş, doktor hatası olup olmadığı konusunda henüz kesin bir bilgi verilemeyeceğini dile getirmişti.

Vöggenreiter ayrıca bundan sonra laparoskopi yöntemi ile yapılacak ameliyatlarda ucunda bıçak takılı olan trokar kullanmayacaklarına da dikkat çekmişti. Genç kızın ailesinin olayın aydınlatılması için hukuki süreç başlatacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.