ABD’de bir pastaneci, dini inançlarına ters düştüğü gerekçesiyle eşcinsel çiftlere düğün pastası satmayı reddediyor.

Colorado eyaletine bağlı Denver şehrindeki Masterpiece Pastanesi’nin sahibi Jack Phillips, yaklaşık 20 yıldır evliliğe hazırlanan çiftler için düğün pastası yapıyor. Amerikan PBS Televizyonu'nun haberine göre bir süre önce Philips’in dükkanına gelen eşcinsel çift, düğün pastası sipariş etmek istedi; ancak Philips bu isteklerini yerine getiremeyeceğini ifade etti. Tecrübeli Pastaneci, eşcinsel çiftlere pasta satmamasını "Hıristiyanlık inancım gereği" şeklinde açıklıyor.

Böylesi bir evliliğin parçası olmak istemediğini belirten Philips, eşcinsel çiftlere doğum günü ve özel günler için pasta hazırlayabileceğini; ancak düğün pastası yapamayacağını ifade ediyor.

MAHKEMELİK OLDU

Philips’in geri çevirdiği eşcinsel çiftin şikayeti üzerine Colorado Eyaleti İnsan Hakları Departmanı, tecrübeli pastaneciden tüm müşterilere eşit davranmasını talep etti ve hakkında dava açtı. Mahkemesi süren Philips, hâlâ eşcinsel çiftlere düğün pastası yapmayı reddediyor. Philips ayrıca mahkeme sonuçlanıncaya kadar hiçbir düğün pastası siparişi almamaya karar verdi.

ABD’de daha önce de farklı eyaletlerdeki bazı çiçekçi, mobilyacı ve fotoğrafçılar evlenmeye hazırlanan eşcinsel çiftlere hizmet vermeyi reddetmişlerdi.

Colorado'nun da aralarında bulunduğu 36 ABD eyaletinde eşcinsel evlilik yasal olarak tanınıyor. 14 eyalette ise buna müsaade edilmiyor.