Üniversite yıllarından beri “komplo teorileri” “derin devlet” ilişkileri vs. çok ilgimi çekmiştir mümkün olduğunca da okumaya çalışırım elime bu konularla ilgili kaynak geçtikçe. “The JFK Conspiracy” “Kennedy Komplosu” isminde bir kitap buldum ama maalesef Türkçe baskısı yok kitabın. Kitabı okurken bir isim dikkatimi özellikle çekti. 

“Tscherim Soobzokov”  Fotoğraftaki kişi kendisi. 

Yaw dedim bu zat Çerkes olmasın sakın? Soyadı bir Adıge sülale adını çok çağrıştırıyor zira. Ve araştırmaya başladım google’dan.

Mır zinamet Çerkes çıktı… Gözümüz aydın Kennedy suikastine de bulaşmış Çerkesler.

Tscherim Soobzokov Adıgey’e bağlı Tahtamıkuey köyünde doğmuş. Sovyet ordusunda görev yaparken 2. dünya savaşı sırasında Alman ordusuna esir düşmüş. Derken Alman ordusu bünyesindeki Waffen SS’e dahil Kafkasyalılar Tümenine katılmış epeyce de bir terfi almış. Bu hikaye, dedemden dolayı bana epey tanıdık zaten. Hatta dedemlerin grubundan bazı üyelerin 2. dünya savaşı bitiminde ABD’ye yerleştiğini bizzat dedemlerden işitmişliğim de var. 

2. Dünya savaşının hemen akabinde başlayan soğuk savaş işine yaramış biraz Soobzokov’un ve soğuk savaş şartlarına göre yeniden yapılandırılıp CIA haline gelen Amerikan gizli servisi OSS’de aktif bir şekilde çalışmaya başlamış.

Okuduğum metne göre Soobzokov Kennedy suikastini resmiyette gerçekleştirdiği söylenen Lee Harvey Osvald isimli şahısla epey bir sıkı fıkıymış. Onu maniple eden 1 numaralı kişi olarak ismi geçmiş iddianamelerde.

1970’lerde aktif bir şekilde Nazi hareketine üye olduğu gerekçesi ile FBI tarafından göz altına alınıyor ama CIA devreye giriyor suçlamalardan yırtıyor.

1985de evinin önünde boru tipi bir bombanın patlaması sonucunda yaralanıyor ve hastanede hayatını kaybediyor.

Bildiğin Amerikan Ergenekonundan çıktı bizim Adıge…

Dünyanın neresinde olursak olalım seviyor “Derin”ler Adıgeleri… Türkiye’de, Ürdün’de, Suriye’de, eski SSCB’de ve dahi şimdi öğrendik ki ABD’de…

Sosyolojik bir vaka mı acep bizimkisi. 

Kaynak: gupsise.com