Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan Fransa'nın başkenti Paris’e giden Belçika’ya ait Thalys Yüksek Hızlı Treni’nde yaşanan silahlı saldırı ile ilgili Paris Terörle Mücadele Savcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, bir kişinin kalaşnikof marka silahla 2’si ağır 3 kişiyi yaraladığı saldırı ile ilgili soruşturma açıldığı duyuruldu. Yakalanan saldırganın valizinde birçok silahla traş jiletlerinin bulunduğu belirtildi. Bu arada AFP’nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırganın Fransız istihbaratı tarafından tanındığı vurgulandı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, olayın aydınlatılması için gerekli olan herşeyin yapılacağını söyledi. Mağdurlara destek açıklaması yapan Başbakan Manuel Valls da olayla ilgili güvenlik güçlerinin seferber olduğunu kaydetti. Elyse’den yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı Hollande’ın Belçika Başbakanı Charles Michel’le saldırı ile ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı'ndan Amerikalı yolculara teşekkür

Akşam saatlerinde olayın yaşandığı Arras şehrine gelen İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’a da yaralıları ziyaret etti. Olayın yerel saatle 17.45’de gerçekleştiğini belirten Cazeneuve, ‘barbarca şiddet’ olarak nitelendirdiği saldırıyı gerçekleştiren saldırganın yakalanmasında gösterdiği cesaretten dolayı trendeki iki Amerikalı yolcuyu tebrik ettiğini söyledi. Olay esnasında trende bulunan sivil giyimli iki Amerikalı askerin saldırganı etkisiz hale getirildiği, ilk istasyonda da olay yerine intikal eden güvenlik güçlerine teslim ettiği belirtildi.

Saldırı esnasında ünlü Fransız aktör de trendeydi

Bu arada olay esnasında trende bulunan Fransız aktör Jean Hugues Anglade’nin de trendeki alarm sinyalini çekerken hafifçe elinden yaralandığı aktarıldı. Saldırı sonrası kapalı kalan Arras Tren Garı da ilerleyen saatlerde yeniden ulaşıma açıldı.