Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ihtiyatlı iyimserliğini sürdürdüğünü ve en kısa zamanda bir çözüm ulaşılması için baş gösteren sorunların aşılacağına inancını dile getirdi.

Rum radyosunun haberine göre Anastasiadis, müzakereler çerçevesinde bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinden dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anastasiadis, bugün gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin ihtiyatlı iyimserliğini dile getirirken, “Avrupai bir devleti, sürekliliği, işlevselliği ve yaşayabilirliği garanti altına alacak bir çözüme” en kısa zamanda ulaşılması için sorunların aşılacağına inandığını belirtti. Anastasiadis, siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözümün AB içinde garanti altına alınmasının arzulandığını söyledi.

Anastasiadis, Avrupa Birliği (AB) normlarının uygulanmasını dışarıda bırakan bir şeyin bulunmadığını belirtti. Rum lider, bunun aksine AB’nin Kıbrıs sorununa federal bir çözüm sağlanması çabasında oynaması mümkün olan rolün gelişmekte ve yoğunlaşmakta olduğunu öne sürdü.