Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, doğalgaz boru hattının Türkiye’den geçmesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Rum basınına konuşan Anastasiadis, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki üçlü zirve sonrasındaki adımın ne olacağı ve bu çabaya İsrail’in de dahil olup olmayacağı şeklindeki soruya cevap verdi. Anastasiadis, boru hattının Türkiye’den geçmesinin ihtimal dışı olmadığını ve bu konuda duygusal davranmayacaklarını fakat bu konuya sadece kendilerinin karar veremeyeceğini dile getirdi. Anastasiadis, bor hattı güzergahına, yatırım yapacak olan şirketlerin karar vereceğini söyledi.

Rum lider, konuya ilgi duyan Avrupalı yatırımcıların; Girit-Yunanistan-Avrupa boru hattının daha ekonomik olacağını değerlendirmesi durumunda bunu yapacağını belirtti. Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünden sonra boru hattının Türkiye üzerinden geçmesinin de değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünden ortaya çıkacak ekonomik faydaların yanı sıra Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinin normalleşmesinin, Kıbrıs sorununun çözümünün en önemli avantajlarından biri olacağını da söyledi.

Anastasiadis ayrıca İsrail ile sürekli temas halinde olduklarını, önümüzdeki haftalarda Başbakanı Binamin Netanyahu ile görüşme planlandığını belirtti. Anastasiadis, bölgede oluşturulan ittifakların hiçbir tarafın aleyhine olmadığını özellikle Türkiye de dahil hiçbir ülkeyi dışlamadıklarını söyledi.