Almanya Başbakanı Angela Merkel, Balkan turu kapsamında Arnavutluk ve Sırbistan'ın ardından Bosna-Hersek'i ziyaret etti.

Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç tarafından Bosna Parlamentosu binasının önünde karşılanan Merkel, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri ile de bir araya geldi.

Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü öncesinde Bosna'ya gelen Merkel, Yahudi soykırımını da hatırlattı ve bir daha bu olayların yaşanmaması için geleceğin cesaretle tasarlanması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde Srebrenitsa soykırımı ile ilgili tasarıyı veto etmesini de değerlendiren Merkel, yine de şehit aileleriyle empati yapılması ve geçmişin hatırlanmasının önemine dikkat çekti.

Almanya Başbakanı Merkel, Bosna-Hersek'in AB'ye üyelik için müzakerelere başlaması için reformları gerçekleştirmesi gerektiğini de vurguladı.

Merkel, Bosna-Hersek'ten Almanya'ya giden nitelikli işçilerin çalışma vizesi sorunun çözülmesi için Bosnalı yetkilileri Berlin'de Çalışma Bakanlığı ile görüşmeye davet etti.