Angola Milli Eğitim Bakanı Dr. Pinda Simão, Nisan ve Haziran aylarında Kenya, Hollanda, Endonezya, Romanya ve Amerika’da düzenlenen uluslararası bilim, sanat ve İngilizce olimpiyatlarında 5 altın madalya kazanan Ümit Koleji öğrenci ve öğretmenlerini, makamında ağırladı. Simão, “Angola gibi büyük bir toplumun daha iyi yetişmiş eğitim kadrosuna ihtiyacı var. Gençlerimize en güzel eğitim imkanları sunan Ümit Koleji’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bilim yarışmalarında başarıları ile kısa zamanda ülkede adını duyuran Ümit Koleji heyetinin Simão’yu ziyareti, medyada geniş yankı uyandırdı. Televizyon kanalları, altın madalya alan öğrencilerle röportaj yaparken, ziyaret, ülkenin en çok satan gazetesinde manşetten verildi.

TÜRK OKULUNDAN DESTEK ALARAK MATEMATİK OLİMPİYATI DÜZENLEMEYE BAŞLADIK

Dr. Pinda Simão, ülkeye 5 altın, 9 gümüş ve 13 bronz kazandıran Ümit Koleji idareci, öğretmen ve öğrencilerini kabulde şunları söyledi:

“Türk okulundan destek alarak Bakanlık olarak biz de matematik olimpiyatı düzenlemeye başladık. Bu tip olimpiyatlar bize kendi seviyemizi görmemizi, sahip olunan kapasitenin yansıtılmasını ve yeniliklerin ülkedeki diğer okullarda da uygulanmasını sağlıyor. Bu öğrenilenler, pratik hayatta kullanılmalı, yeni projeler ve araştırmalar aynı zamanda problemleri çözmede bizlere yardımcı olmalı. Angola gibi büyük bir toplumun daha iyi yetişmiş eğitim kadrosuna ihtiyacı var. Gençlerimize en güzel eğitim imkanları sunan Ümit Koleji’ne teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bakan Simão ayrıca bu yıl Cape Verde’de yapılacak matematik olimpiyatlarında da Ümit Koleji’nden aynı performansı beklediğini ifade etti. Bakandan sonra söz alan Müdür Yardımcısı Mustafa Boztepe ise “Uluslararası olimpiyatlara katılmadaki amacımız okulumuzun dünyadaki seviyesini ölçmek ve Angola’nın adını duyurmak” ifadelerini kullandı.

Afrika'nın en hızlı gelişen ekonomilerinden olan Angola, aynı zamanda petrol fiyatlarını belirleyen OPEC ülkeleri arasında. Dünyanın en pahalı yerlerinden biri olan Angola'da bir çok Türk işadamı yatırım yaparken, Ümit Koleji de yeni ek binası ile önümüzdeki sezona daha iddialı giriyor.