Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 95 kişi ve yüzlerce yaralı için KKTC’de protesto yürüyüşü düzenlendi.

Başkent Lefkoşa’da bulunan Kuğulu Park’ta toplanan göstericiler, Ankara’da dün gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadı. Göstericiler, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ellerinde, ‘Ne de çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı’, ‘Öldürdükleriniz terörist değil insanlıktı’ şeklinde pankartlar taşıyarak sloganlar attı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne doğru yürüyen grubu burada KKTC polisi karşıladı. Elçilik önüne gelen yüzlerce kişi, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kalabalık grup adına açıklama yapan bir kişi, “Barışı haykırmak için Türkiye’nin birçok bölgesinden binler, Ankara’ya akın etti. Her şey barışın coşkusuyla başlamıştı. İnsanlar barış türkülerini halayla birleştirdi. İşte tarih yine bir katliamı yazdı. Bomba patladı. Hemen ardından ikincisi patladı. Yüze yakın insan parçalanmış bedenleriyle barış pankartlarında taşındı. Oluk oluk kan akacak diyenler, dediklerini yaptılar.” dedi.

“BU GÜVENLİK ZAFİYETİ NEDENDİR?”

Onlarca insanın öldürülmekle de kalınmayıp bedenlerinin de parçalayarak amaçlarına ulaştıklarını ifade eden grup sözcüsü, “Önceki günlerde devletin kendi mitinglerinde kuş uçmazken, bu güvenlik zafiyeti nedendir ki barıştan yana olanların içinde oluyor. Savaş isteyenler, oldukça muazzam güvenlik önlemleri alırken barış isteyenler neden korunamıyor?” şeklinde konuştu.

Bu arada, Ankara'daki saldırıda ölenlerin isimleri tek tek okundu. İsimler okunurken oturma eylemi yapan göstericiler de 'yaşıyor', 'burada' diyerek cevap verdi.

Öte yandan, 3 gün ulusal yas ilan edilen KKTC’de bayrakları yarıya indirilmesi de dikkat çekti.