Ankara’da meydana gelen terör olayında yaşamını yitiren 102 kişi, saldırıların 7. gününde İngiltere’nin başkenti Londra’da anıldı.

CHP İngiltere Birliği, anma etkinliği için Londra’nın merkezinde bulunan Trafalgar Meydanı’nda toplandı. ‘Gel, barışa bir mum da sen yak’ sloganıyla bir araya gelen topluluk, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını meydanın ortasına koyarak mum yaktı.

CHP İngiltere Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Suna Akartuna, başkentteki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Akartuna, yapılan hain saldırıya ilişkin “Şu ana kadar 102 masum barış isteyen vatandaşımıza yapılan bu alçak saldırıyı düzenleyenlerden emin olun ki hesap er ya da geç sorulacaktır” dedi. Terör saldırısının herhangi bir parti ya da derneğe yönelik olmadığını, saldırının Türkiye Cumhuriyeti’ne yapıldığını söyleyen Akartuna, “Türkiye Cumhuriyeti varken asla ve asla terör olayları, terör kuruluşları başarılı olamayacaktır. Biz birlikte olduğumuz sürece de amaçlarına ulaşamayacaklardır” ifadelerini kullandı.