Yemen sorunu ile ilgili basına konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Pakistan ve Türkiye için İran'ın daha önemli olduğunu iddia etti.

Pakistan'da parlamentonun 5 gün süren görüşmesinde Yemen'e asker gönderme kararının çıkmamasına tepki gösteren Muhammed Gargaş , Pakistan ve Türkiye’nin Yemen meselesine karşı aldığı tavrın Arapların güvenliğine verdiği önemin bir kanıtı olduğunu illeri sürdü. Muhammed Gargaş," Öyle görünüyor ki İslamabad ve Ankara için Tahran daha önemli.’’ dedi.

BAE basınına konuşan Gargaş, ayrıca Pakistan’a sitem ve tehditte bulundu. Pakistan’ı ‘iki taraflı’ duruşundan dolayı ağır bir fatura ödemek zorunda kalabileceği yönünde uyaran Gargaş "Pakistan Körfez ülkelerinin güvenliği konusunda daha net tavır almalıdır.’’dedi.
Gargaş ayrıca ‘’Bizim, Pakistan ile ekonomi yatırımlar ve işbirliğimiz kaçınılmaz olmasına rağmen politik açıdan bazı eksikler var.’’ dedi.

Pakistan Parlamentosu dün, yakın müttefiki Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri harekatına istediği desteği vermedi. Vekillerin oy birliğiyle kabul ettiği tasarıda Yemen’e askeri müdahale seçeneğine kapı kapatılırken, ‘Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesi halinde bu ülkenin halkına destek verileceği vurgulandı.