Ankara’da Tren Garı’nın önünde gerçekleşen patlamalar, İngiliz basınında son dakika haberi olarak verildi.

Bugün başkent Ankara’da düzenlenmesi planlanan ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ mitingi öncesinde, mitinge katılan kortejlerin buluşma noktası olarak belirlenen Ankara Tren Garı’nda TSİ 10.00 sularında düzenlenen bombalı saldırılar İngiliz basınında son dakika haberi olarak verildi.

BBC: PATLAMALAR BAŞKENTTEKİ MİTİNGİ VURDU

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Patlamalar başkentteki mitingi vurdu’ başlığıyla verdiği haberde, “Başkent Ankara’da gerçekleşen iki patlama, barış mitingini vurdu. Birçok kayba neden oldu.” deniliyor. Haberde, planlanan ‘barış mitingi’nin, PKK ile şiddetin sona erdirilmesi için düzenlendiği belirtiliyor. BBC Haber İstanbul muhabiri Mark Lowen ise katıldığı canlı yayında, benzer patlamanın 7 Haziran seçiminin ardından Şanlıurfa’nın Suruç kentinde yaşandığına ve 1 Kasım’da tekrar düzenlenecek erken seçim öncesi benzer bir saldırının düzenlenmesinden korkulduğuna dikkat çekti.

INDEPENDENT: BAŞKENT ANKARA’DA İKİ PATLAMA: EN AZ 20 ÖLÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI VAR

İngiliz Independent gazetesi de Ankara’daki patlamaları son dakika haberi olarak geçti. ‘Başkent Ankara’da iki patlama: En az 20 ölü ve çok sayıda yaralı var’ başlığıyla geçilen haberde, patlamaların PKK ile Ankara arasında artan şiddete son verilmesi için amaçlanan ‘barış mitingi’nde meydana geldiği bildirildi. Gazete, patlamalara yönelik “Temmuz ayında da IŞİD’in düzenlediği iddia edilen bombalı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.” ifadeleri yer alıyor.

GUARDIAN: TÜRKİYE’DE TERÖR SALDIRISI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Guardian gazetesi, Ankara’da meydana gelen patlamaları ‘Türkiye’de terör saldırısı: çok sayıda ölü var’ başlığıyla aktardı. Gazete, en az 30 kişinin öldüğü patlamada 100’den fazla yaralı olduğunu yazdı. Haberde PKK ile Türkiye arasında artan şiddetin sonlandırılması amacıyla planlanan ‘barış mitingi’nde yüzlerce kişinin hedef alındığı belirtiliyor. Ayrıca haberde, saldırıların 1 Kasım’da yapılacak genel seçimden 3 hafta önce düzenlendiğine dikkat çekilerek, benzer bir saldırının 7 Haziran seçimi öncesi, Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim mitinginde meydana geldiği hatırlatılıyor.

TELEGRAPH: EN AZ 30 KİŞİ BOMBA SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBETTİ

Telegraph gazetesi de Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıları, ‘Ankara’da bombalı saldırı: En az 30 kişi hayatını kaybetti’ başlığıyla duyurdu. Haberde “Başkent Ankara’da düzenlenen iki patlama, barış mitingi için toplanan 30 kişinin ölümüne neden oldu.” denildi. Gazete, hükümet karşıtı, sola yakın sivil toplum kuruluşları ve HDP tarafından düzenlenen mitinge yapılan bombalı saldırıların, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesinin ardından son bir yıl içinde, Kürtleri hedef alan dördüncü saldırı olduğuna dikkat çekildi. Haberde, Erdoğan’ın Suriye sınırındaki güvenlik konusunca ciddi bir zorlukla yüzleştiği belirtildi.

DAILY MAIL: KÜRT YANLISI BARIŞ MİTİNGİNE MEYDANA GELEN PATLAMALARDA EN AZ 30 KİŞİ ÖLDÜ, 126 KİŞİ YARALI

Dail Mail gazetesi de haberi ‘Kürt yanlısı Barış Mitingi’nde meydana gelen patlamalarda en az 30 kişinin öldüğü, 126 kişinin ise yaralandığı tahmin ediliyor’ başlığıyla verdi. İngiliz gazete, başkent Ankara’da Kürt yanlısı grupların düzenlediği barış mitinginde bir çok kayıp yaşandığı aktarıldı. Haberde, İçişleri Bakanlığı’nın saldırıya yönelik açıklamasına yer verilerek, patlamada 30 kişinin öldüğü 126 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca haberde, 1 Kasım seçimi öncesi partilerin bugünkü seçim kampanya planlarını, düzenlenen saldırı nedeniyle iptal ettiğine de dikkat çekildi.