Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen çifte patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması Rus basınında geniş yankı buldu.

Ria Novosti haber ajansı patlamayı son dakika olarak duyurdu ve çifte patlamada 30’dan fazla kişinin öldüğünü ve 100’ün üzerinde yaralı olduğunu belirtti.

Rus basının patlamanın “Emek, Barış, Demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde gerçekleşmesine dikkat çekiyor. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı da gelen haberler arasında.

Çok sayıda ambulansın olay yerine gittiği bilgisini paylaşan Ria Novosti, ülkenin güneydoğu bölgesinde devam eden terör ve operasyonların protestosu için vatandaşların toplandığına dikkat çekti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği henüz ellerinde Rus vatandaşlarının olay yerinde olup olmadıkları ile ilgili bilgi olmadığını belirtti.

INTERFAX: SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Interfax haber ajansı 1 Kasım’da Türkiye’de yapılacak erken genel seçim öncesi güvenlik endişelerinin giderek tırmandığını vurguladı. Ajansı, çifte saldırıyı şu ana kadar üstlenen kimse olmadığını belirtti.

RT, SURUÇ’U HATIRLATTI

Russia Today (RT) haberinde Türkiye’nin Suriye sınırına yakın Suruç'ta temmuz ayında 30 kişinin öldüğü ve 100’ün üzerinde yaralının olduğu terör saldırısını hatırlattı. Kürtlerin bölgede birkaç on yıldır bağımsızlık ya da otonomi talebi ile Türk yönetimi ile savaştığını kaydeden RT, PKK’nın Türkiye, ABD ve NATO tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini vurguladı.

TASS: ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE MUHALEFET LİDERLERİ PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Ankara’da meydana gelen çifte patlamayı son dakika olarak duyuran TASS haber ajansı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve muhalefet liderlerinin programlarını iptal ettiğine dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre patlamada 30 kişi ölürken, 126 kişi de yaralandı.