Ankara’da 95 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bombalı saldırılar, İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı protesto gösterisine, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP İngiltere Birliği, aralarında Britanya Alevi Federasyonu’nun da bulunduğu, toplamda 18 farklı sivil toplum örgütünün barındıran Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu ve İngiltere’den birçok sivil toplum kuruluşu ve sendika katıldı.

YENİ İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ CORBYN MESAJ GÖNDERDİ

Başbakanlık binasının önünde başlayan protesto gösterisinde yeni İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in patlamalara ilişkin gönderdiği mesaj okundu. Corbyn mesajında. “Dün barış mitinginde meydana gelen katliamı duyunca dehşete düştüm. Bu sorunlara ateşkes sağlanması için siyasi derinliği olan bir çözüm bulmak hayati bir önem taşımaktadır. Uzun soluklu bir barış sağlamak için Kürt halkının ve herkesin haklarının tanınması da hayati bir öneme sahiptir. Dün Ankara’da meydana gelen dehşet verici patlamalardan ötürü derin üzüntü içerisindeyim ve herkesin acısını paylaşıyorum.” ifadeleri yer aldı.

Başbakanlık binasının önünde toplanan göstericiler, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilerinin, başkentte meydana gelen kanlı terör saldırısına ilişkin yaptığı basın açıklamasının ardından İngiliz yayın organı BBC binasına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Barış hemen şimdi”, “Katil devlet, katil Erdoğan”, “Barışa evet, savaşa hayır”, “Her yer Ankara, her yer direniş.” “Ne istiyoruz? Adalet! Ne zaman istiyoruz? Hemen!” sloganları atıldı.

BBC binasının önünde de bir basın açıklaması yapıldıktan sonra protesto gösterisi sona erdi.