Amerika’da Cleveland şehri hayvanat bahçesini gezmeye giden ailenin 2 yaşındaki bebeği, annenin dikkatsizliği sonucu vahşi çitaların olduğu alanın içinde düştü. Cleveland İtfaiyesi sözcüsü Larry Gray, annenin kucağındaki bebeği ile hayvanların bulunduğu bölgeyi ayıran çitin üzerine doğru eğildiği anda, 2 yaşındaki bebeği çitaların olduğu alana düşürdüğünü söyledi.

Küçük çocuğun çitaların yanına düşmesi üzerine ebeveynleri çitin üzerinden atlayarak bebeği kurtardılar. Bebeği son anda kurtaran aile, hayvanat bahçesi görevlilerinin yetişmesiyle çocukla beraber dışarı çıkarıldı. Çocuğun üzerinde düşmeden dolayı meydana gelen yaraların dışında sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Hayvanat bahçesi müdürü Chris Kuhar, çitaların o anda bebeğe saldırmamış olmasını büyük şans olarak niteleyerek, “Bu çok rahatsız edici bir kazaydı. Kötü bir şekilde sonuçlanmadığı için çok memnunuz. Olay şahitleri, annenin bebeği ile çitlerin üzerine doğru eğildiğini belirtiyorlar.” dedi.

Bu arada Cleveland Park yetkilileri, anne ve babaya çocuğun hayatını tehlikeye attıkları için ceza yazdıkları bildiriliyor.

Benzer bir kaza 2012 yılında Pittsburgh Hayvanat Bahçesi’nde meydana gelmiş ve Afrika köpeklerinin olduğu kafese düşen çocuk, hayvanlar tarafından feci şekilde parçalanarak ölmüştü.