Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ile Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) arasında 'iş fikirleri ve mentörlük' işbirliği protokolleri imzalandı. Protokoller, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile 1 yıl içinde mezun olanlar arasında düzenlenecek İş Fikri Proje Yarışması’nın yürütülmesi ve Potansiyel Girişimcilere Mentörlük Hizmetinin Sunulması Projesi’nin yürütülmesini içeriyor.

UAÜ Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ile yardımcıları Abdullah Erdoğan ve Sadi Kan, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ile UAÜ Proje ve İş Geliştirme Müdürü İlker Sökmen katıldı.

Girişimcilik Haftası kapsamında yapılan çeşitli etkinliklerle girişimcilik konusunda toplumda ciddi bir farkındalık oluştuğunu belirten ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, edindikleri tecrübe ve birikimlerle yeni projelere imza atma kararı aldıklarını söyledi. Bunlardan ilkinin, genç girişimcilerin fikirlerinin aynı havuzda toplanacağı bir yapı oluşturmak olduğunu belirten Eroğlu, "Buna yönelik, iki yıldır yöre üniversitelerinin katkısıyla yürüttüğümüz İş Fikirleri Yarışması mevcuttu. Bu yarışmaya beklediğimizden çok başvuru oldu ve zengin iş fikirleri ortaya çıktı. Bu süreç bizi bugün imzaladığımız protokoller için heyecanlandırdı. Yeni protokolle de bu yarışmayı daha kapsamlı hale getireceğiz. Yarışmalar sayesinde parlak fikirleri bir havuzda toplamayı başardıktan sonraki adımımız ise fikrin iş dünyasına aktarılacak formata getirilmesi olacak. Burada da Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden değerli hocalarımızın katkısıyla mentörlük sistemini devreye sokacağız.” diye konuştu.

Rektör Cihat Göktepe de ANSİAD’ın girişimcilik ekosistemi oluşturma çabasının protokolle şekillenmesinin çerçeveyi belirleyeceğini, bununla birlikte işlerin daha sistematik hale gelmesini sağlayacağına inandığını belirterek, “Bizim işimiz adım atmak. Yapacak çok iş var. Arkadan gelen süvarilerin bu konuyu daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır.” dedi.