Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, temasları kapsamında geldiği Almanya’da tur operatörleri, seyahat acenteleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Antalya’daki bir turistik tesisin havuzuna bakıldığında farklı kesimlerin huzur ve barış içinde yüzdüğünü ifade ederek, “Antalya turizmine verilen destek aslında dünya barışına verilen bir destek demektir” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’da bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyet Türkiye’ye turist gönderen Tur operatörleriyle bir araya geldi. Tur operatörleri, seyahat acenteleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantılar düzenleyen Menderes Türel, bazı kesimlerde özellikle Türkiye ile ilgili birtakım dezenformasyonların olduğunu üzülerek öğrendiklerini bildirerek, “Bu yanlış bilgilendirmeleri birinci ağızdan bu işin en önemli sorumlularından birisi olarak sivil toplumlarımızın çok kıymetli yöneticileri, başkanlar gelen müdürümüz ile yerinde ifade etmenin doğru olduğunu düşünerek için Frankfurt’a geldik” dedi.
Türel dünya turizminin türbülansa girdiği ve seyahat etme alışkanlıklarının ciddi bir oranda düştüğü bir ortamda bunun üzerinde ısrarla durulması gerekliliğini ifade ettiklerini belirterek, “Dünyadaki en önemli zirvelere Antalya’da ev sahipliği yaparak bunun ispatlandığını net bir şekilde ortaya koyduk. Başta gelişmiş 20 ülkenin liderlerini G20 Zirvesi’nde Antalya’da Kasım ayında ağırladık. Mayıs ayında da NATO Zirvesi Antalya’da toplanmıştı. Bu zirveler ardı arkasına Antalya’da devam ediyor ve devam edecek” dedi.
12 Temmuz’da da Antalya’da sportif organizasyon gerçekleştirileceğini hatırlatan Türel, “Antalyasporlu futbolcu olan Eto’nun Afrikalı yoksullar yararına kurmuş olduğu bir vakıf için Messi’den Neymar’a kadar dünyanın en önemli futbolcuları bir gösteri maçı için Antalya’ya geliyorlar ve bu maçta yoksul insanların yararına sahaya çıkacaklar” ifadelerini kullandı.
Antalya’da gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikleri, zirveleri, konserleri ve festivalleri anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya dünyanın bir çok ülkesinden birçok misafiri başarıyla ağırlıyor. Doğu Akdeniz’deki karmaşanın dışında apayrı şehir olarak adeta huzur, istikrar ve barış adası olarak yükseliyor. Antalya’da bir turistik tesisin havuzuna baktığınızda bir İsrailli ile bir İranlıyı birlikte barış içerisinde mutlu şekilde yüzerken görebilirsiniz. Bu kadar türbülansın içerisinde ilginç bir not da paylaşmak isterim. Bu sene Antalya’ya gelen İsrailli turist sayısında yüzde 236’lık artış var. İsraillilerle İranlıları değil, bir İsrailli ile Filistinliyi barış içinde yüzerken görebilirsiniz. Bunları şunun için ifade ediyorum. Gördüğünüz gibi Antalya turizmine verilen destek aslında dünya barışına verilen bir destek demektir” açıklamasını yaptı.
Menderes Türel, “Bazı yanlış bilgilendirmelerle bir algı yönetimi yapılmaya çalışılsa da gerçekler bizim anlattıklarımızdır” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Başkanlığında Almanya’da temaslarda bulunan heyette Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Nizamettin Sen, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı ve Antalya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacisüleyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince katıldı.